Antena 3 CNN Externe Irlanda va primi 920 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a atenua impactul Brexit

Irlanda va primi 920 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a atenua impactul Brexit

Irlanda urmează să primească 920 de milioane de euro de la un fond al Comisiei Europene, care este special conceput pentru a „atenua impactul Brexit”.

Irlanda va primi 920 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru a atenua impactul Brexit
Sursa foto: Getty Images/ Leon Neal
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   21:01

Rezerva de ajustare pentru Brexit este disponibilă tuturor statelor membre ale Uniunii Europene (UE), „asigurând o concentrare puternică asupra celor mai afectate”. Comisia a spus că Irlanda este cel mai mare beneficiar și primul stat care beneficiază.

Acest fond are un buget total de 5,4 miliarde de euro. Guvernul irlandez va primi 361,5 milioane EUR ​​în anul 2021, 276,7 milioane EUR ​​în 2022 și 282,2 milioane EUR ​​în 2023.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a declarat că Brexitul a avut un „impact negativ asupra vieții multor oameni” și că „cei din Irlanda îl simt cel mai mult”.

„Rezerva de ajustare pentru Brexit a UE reprezintă solidaritatea cu cei mai afectați”, a continuat ea. ”Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă”.

„Finanțarea pe care o va primi Irlanda va contribui la îmbunătățirea standardelor de viață, la sprijinirea creșterii economice în țară și la atenuarea impactului negativ asupra comunităților locale”, a mai transmis Ferreira, potrivit BBC.

Guvernul irlandez a avut un rol proeminent în negocierile privind Brexit și în implementarea Protocolului Irlandei de Nord, datorită graniței sale terestre cu Regatul Unit și a potențialelor implicații comerciale ale Brexit-ului.

Protocolul, conceput pentru a preveni restricțiile comerciale la granița irlandeză, este un element cheie al acordului Brexit, care menține Irlanda de Nord aliniată la piața unică a mărfurilor a Uniunii Europene. Cu toate acestea, s-a confruntat cu critici din partea unioniștilor din cauza perturbării unor mărfuri care circulă între Marea Britanie și Irlanda de Nord.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close