Antena 3 CNN Externe Irlanda ar putea interzice mărcile pe pachetele de ţigări

Irlanda ar putea interzice mărcile pe pachetele de ţigări

Irlanda ar putea interzice mărcile pe pachetele de ţigări
de M.T.    |    29 Mai 2013   •   12:41

Irlanda ar putea deveni prima ţară din Uniunea Europeană care interzice mărcile pe pachetele de ţigări, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Noile reguli prevăd ca mărcile, logo-urile, culorile şi ilustraţiile să fie înlăturate de pe produsele din tutun vândute în Irlanda, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Propunerea este susţinută de guvern, în condiţiile în care 5.000 de persoane mor anual în Irlanda din cauza bolilor legate de fumat.

Votul parlamentului va fi decisiv pentru ca noua lege să intre în vigoare, însă coaliţia de guvernământ deţine o majoritate puternică şi se aşteaptă ca propunerea să treacă fără probleme.

Potrivit legii, numele brandului va fi prezentat cu un corp de literă uniform pe pachete, acestea urmând să aibă o singură culoare, simplă şi neutră, care va fi stabilită ulterior.

Australia a introdus încă de anul trecut pachete simple, de culoare verde măsliniu, pentru ţigări, stârnind nemulţumirea firmelor de tutun, companii precum Philip Morris şi British American Tobacco temându-se că măsura le va afecta vânzările la cele mai profitabile branduri şi va încuraja piaţa neagră globală a tutunului.

Cuba, ale cărei ţigări de lux sunt recunoscute internaţional şi sunt împachetate special, a depus o plângere împotriva Australiei la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Fumatul a fost un element central al culturii pub-urilor din Irlanda până când această ţară a devenit, în 2004, prima din lume care a interzis fumatul în toate spaţiile publice închise, în transportul public şi la locul de muncă.

×
Subiecte în articol: Irlanda tutun tigari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close