Antena 3 CNN Externe Țara din Europa care le oferă peste 80.000 de euro celor care vor să se mute acolo

Țara din Europa care le oferă peste 80.000 de euro celor care vor să se mute acolo

Irlanda vine cu o ofertă de nerefuzat pentru cei care visează să scape de haosul vieții moderne şi să se retragă într-un peisaj rural, idilic.

Țara din Europa care le oferă peste 80.000 de euro celor care vor să se mute acolo
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2023   •   16:00

Irlanda tocmai a anunțat o schemă de revitalizare a peste 20 de insule idilice care se întind pe litoralul său vestic. Autoritățile vor oferi peste 80.000 de euro persoanelor care doresc să renoveze casele vacante sau abandonate și apoi să locuiască în ele. 

Scopul acestei politici este acela de a asigura că aceste comunitățile durabile și vibrante pot continua să trăiască și să prospere pe insulele offshore pentru mulți ani de acum înainte.

Există aproximativ 30 de insule în largul coastei Irlandei care sunt tăiate zilnic de maree, nu sunt conectate la continent printr-un pod sau un drum, au populații permanente pe tot parcursul anului și nu sunt în proprietate privată.

Citește și: O ţară din Europa pune la dispoziția locuitorilor cremă cu protecție solară. S-au înmulţit cazurile de cancer de piele

Conform BBC, servicii de transport bune și o infrastructură dezvoltată sunt premise importante pentru menținerea populației insulelor. Această politică a întregului guvern a fost dezvoltată în urma unui proces amplu de consultare cu comunitățile insulare și cu alte părți interesate.

×
Subiecte în articol: Irlanda bani cetateni
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close