Antena 3 CNN Externe Irlanda de Nord. Circa 35.000 de locuinţe fără curent electric, din cauza intemperiilor

Irlanda de Nord. Circa 35.000 de locuinţe fără curent electric, din cauza intemperiilor

Irlanda de Nord. Circa 35.000 de locuinţe fără curent electric, din cauza intemperiilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
23 Mar 2013   •   17:19

Apoximativ 35.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, sâmbătă, în Irlanda de Nord, în timp ce transporturile şi evenimentele sportive au fost perturbate în Marea Britanie, afectată de intemperii hibernale la acest început de primăvară, relatează AFP.
   
Ninsorile care au avut loc în noaptea de joi spre vineri în mai multe regiuni au continuat vineri şi sâmbătă, iar ploi abundente, rafale violente de vânt şi temperaturi negative sunt aşteptate în Marea Britanie în următoarele patru zile, a anunţat sâmbătă poliţia britanică.
   
În Irlanda de Nord, unde în ultimele 24 de ore s-a format un strat de zăpadă de 15 centimetri, echipele companiei de electricitate NIE au lucrat toată noaptea pentru repararea liniilor rupte, restabilind alimentarea cu energie electrică pentru 5.000 de locuinţe, în timp ce alte 35.000 erau în continuare fără curent electric. În ţara Galilor, 3.000 de locuinţe au rămas, de asemenea, fără curent electric.
   
Peste cinci centimetri de zăpadă ar urma să acopere la acest sfârşit de săptămână Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, în timp ce ploile ar urma să afecteze sud-vestul ţării.
   
Aeroportul internaţional din Leeds Bradford (nord) a anunţat sâmbătă dimineaţă suspendarea tuturor zborurilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat vineri dimineaţa. Traficul a fost reluat în cursul după-amiezii, dar cu întârzieri importante.
   
Aeroportul internaţional din East Midland se confruntă, de asemenea, cu întârzieri importante din cauza zăpezii.
   
Circulaţia a fost perturbată pe numeroase axe rutiere, în timp ce niciun tren nu circulă între Leeds (nordul Angliei) şi Carlisle (nord).
   
Meciul de fotbal care trebuia să aibă loc vineri seara la Belfast între Irlanda de Nord şi Rusia în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială din 2014 a fost amânat iniţial pentru sâmbătă după-amiază, după care a fost amânat din nou din cauza persistenţei condiţiilor meteorologice nefavorable. Nicio dată nu a fost fixată pentru moment.
   
Alte evenimente sportive internaţionale au fost, de asemeneam anulate, între care un meci de fotbal între Sheffield United şi Brentford.
   
Aceste intemperii hibernale au provocat moartea unei femei în vârstă de 60 de ani vineri, a cărei casă s-a prăbuşit parţial din cauza unei alunecări de teren în Cornouailles, în sud-vestul Angliei, regiune afectată vineri de inundaţii.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close