Antena 3 Externe Irlanda şi Belgia au decis prelungirea restricţiilor pentru români şi bulgari pe pieţele de muncă

Irlanda şi Belgia au decis prelungirea restricţiilor pentru români şi bulgari pe pieţele de muncă

de G.S.    |    17 Dec 2011   •   14:52
Irlanda şi Belgia au decis prelungirea restricţiilor pentru români şi bulgari pe pieţele de muncă
Sursa foto: Foto: crossed-flag-pins.com
Guvernele irlandez şi belgian au decis, vineri, să prelungească aplicarea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Irlanda şi, respectiv, Belgia, relatează presa internaţională.

Guvernul irlandez a anunţat că românii şi bulgarii vor continua să aibă restricţii privind accesul pe piaţa muncii din Irlanda pentru cel puţin încă un an, conform Irish Independent.

Aceste restricţii se aplică cetăţenilor României şi Bulgariei încă de la aderarea lor la UE în 2007. Perioada de restricţie se va încheia în decembrie 2013.

Fiecare stat membru era obligat să acorde acces liber pe piaţa muncii, până la 1 ianuarie 2012, dacă nu se confruntă cu „tulburări serioase”. Departamentul Justiţiei a invocat exact acest argument în cazul Irlandei, unde rata de şomaj este de circa 14,44%.

De asemenea, guvernul belgian a decis să prelungească „pentru ultima dată” perioada în care accesul pe piaţa muncii din Belgia pentru cetăţenii români şi bulgari este restricţionat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close