Antena 3 CNN Externe Irlanda va organiza un referendum privind noul pact bugetar european

Irlanda va organiza un referendum privind noul pact bugetar european

Irlanda va organiza un referendum privind noul pact bugetar european
Sursa foto: Foto: caef.org.uk
28 Feb 2012   •   19:01

Irlanda va organiza un referendum privind noul pact bugetar european, a anunţat marţi premierul Enda Kenny în faţa Parlamentului, relatează AFP.
   
După consultarea procurorului general, care consiliază Guvernul pe probleme constituţionale, acesta din urmă a "decis să organizeze un referendum pe această temă, în cursul căruia poporul irlandez va fi întrebat dacă acceptă ratificarea acestui tratat", a declarat Kenny.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat luni că a pus la dispoziţia Irlandei 3,2 miliarde de euro constând în asistenţa suplimentară promisă acestei ţări cu ocazia acordului de ajutor internaţional încheiat în 2010.

Acest împrumut aduce la 16.05 miliarde de euro linia de credit de care Dublinul dispune din partea Fondului, transmite FMI, amintind că s-a angajat la un împrumut total de 22,6 miliarde de euro către Irlanda (la ratele de schimb curente).

Fondul a apreciat că Irlanda face progrese în aplicarea programului de austeritate pe care şi l-a impus pentru a beneficia de asistenţa financiară a creditorilor străini, unul dintre cele mai drastice programe de austeritate din Europa.


×
Subiecte în articol: Irlanda
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close