Antena 3 CNN Externe Irlanda. Zeci de români au manifestat paşnic după desfacerea abuzivă a contractelor de muncă

Irlanda. Zeci de români au manifestat paşnic după desfacerea abuzivă a contractelor de muncă

Irlanda. Zeci de români au manifestat paşnic după desfacerea abuzivă a contractelor de muncă
Sursa foto: Foto: Video News
27 Noi 2010   •   15:39

Zeci de români au manifestat, vineri, paşnic,  în centrul oraşului Belfast, capitala Irlandei de Nord. Ei nu au cerut altceva decât să muncească. Românii spun că li s-au reziliat, fără nici o explicaţie, contractele în baza cărora distribuiau un ziar local pe străzile oraşului.

Mitingul a avut loc în faţa sediului unui important ziar din Belfast. Un reprezentant al românilor a explicat că aceştia aveau, de trei ani, contracte pentru vânzarea cotidianului către şoferii staţionaţi la semafoare. Dar contractele au expirat şi conducerea ziarului nu le-a mai reînnoit.

Până la urmă, redacţia le-a spus românilor că nu mai are bani să-i plătească. Dar asta i-a supărat şi mai tare, deoarece, între timp, aflaseră că ziarul a angajat alţi distribuitori pe care-i plăteşte chiar mai bine. Românii nu mai au decât o singură explicaţie pentru cele întâmplate: discriminarea.

Suma pe care o încasau românii corespunde, practic, cu salariul minim din Marea Britanie. Unii localnici s-au simţit deranjaţi de protest, dar alţii au relevat că românii nu sunt cerşetori şi au tot dreptul să-şi câştige cinstit existenţa.

 



×
Subiecte în articol: Irlanda romani manifestatie ziar
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close