Antena 3 CNN Externe Irlandezii vor face economii de peste un milion de euro anual. Vezi ce metodă au găsit

Irlandezii vor face economii de peste un milion de euro anual. Vezi ce metodă au găsit

Irlandezii vor face economii de peste un milion de euro anual. Vezi ce metodă au găsit
04 Noi 2011   •   11:55

Irlanda a decis să îşi închidă ambasadele de la Vatican şi din alte două ţări, dorind să facă economii la buget. Conform BBC, închiderea misiunilor din Vatican, Iran şi Timorul de Est ar aduce economii de 1,25 milioane de euro anual.

Dublinul a ţinut să precizeze că încetarea misiunii de la Vatican nu are legătură cu scandalul privind abuzurile sexuale ale clericilor. În iulie, un raport acuza Vaticanul că ajută la muşamalizarea unor abuzuri sexuale la adresa copiilor din Cork, fapt negat de Sfântul Scaun.

"Informăm cu regret că guvernul a decis să închidă ambasada de la Vatican", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe irlandez. În acesta se mai adaugă că Dublinul consideră "că interesele Irlandei în Vatican pot fi reprezentate foarte bine şi de către un ambasador care nu e rezident".

O ţară predominant catolică, Irlanda a avut mereu o relaţie strânsă cu Vaticanul, unde şi-a deschis ambasada în 1929.

Ca răspuns la anunţul închiderii, cardinalul Sean Brady, şeful ecleziastic al Bisericii Romano-Catolice din Irlanda, şi-a exprimat "dezamăgirea profundă". "Sper că decizia de azi va fi revizuită cât de curând posibil", a spus el într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Irlanda Vatican ambasada
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close