Antena 3 Externe Isaac Herzog este noul președinte al Israelului

Isaac Herzog este noul președinte al Israelului

de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2021   •   15:17
Isaac Herzog este noul președinte al Israelului
Sursa foto: Hepta

Parlamentul israelian l-a ales miercuri pe Isaac Herzog, politician de centru-stânga, ca președinte al țării. Acesta îl va succeda pe Reuven Rivlin.

Laburistul israelian Isaac Herzog, în vârstă de 60 de ani, a fost ales miercuri, de către deputaţi în funcţia de preşedinte al Israelului, în plină criză politică şi cu doar câteva ore înaintea expirării unui termen-limită în vederea formării unui Guvern.

Isaac Herzog, un fost lider al Partidului Laburist şi preşedinte al Agenţiei Evreieşti, devine astfel al 11-lea preşedinte al statului evreu.

El îi succedă lui Reuven Rivlin în această funcţie onorifică.

Herzog a fost ales cu 87 de voturi la 26, împotriva adversarei sale Miriam Peretz, potrivit postului paramentar de televiziune.

"Trebuie să apărăm poziția internațională a Israelului și bunul său nume în familia națiunilor, să luptăm cu antisemitismul și cu ura față de Israel și să păstrăm stâlpii democrației noastre", a declarat Herzog, după votul parlamentarilor israelieni.

Isaac Herzog este avocat, s-a născut la Tel Aviv şi a fost implicat mult timp în politică. El a devenit în 2018 preşedinte al organizaţiei de ajutor Agenţia Evreiască, ce se ocupă de imigraţia spre Israel, printre altele.

Tatăl său, Chaim Herzog, a ocupat funcţia de preşedinte al Israelului între 1983 şi 1993. Acesta a servit și ca ambasador al țării sale la Națiunile Unite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close