Antena 3 CNN Externe Israelul renunţă, practic, la certificatul verde. "Este parte din trendul de a trăi cu virusul"

Israelul renunţă, practic, la certificatul verde. "Este parte din trendul de a trăi cu virusul"

Israelul renunţă, practic, să mai ceară populaţiei dovada vaccinării, în ciuda înregistrării unui număr record de pacienţi grav bolnavi de COVID-19.

Israelul renunţă, practic, la certificatul verde. "Este parte din trendul de a trăi cu virusul"
de Dana Musceleanu    |    07 Feb 2022   •   13:39

Începând de luni, oamenii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând "paşaportul verde" doar când participă la evenimente de amploare, relatează Times of Israel.

Prin urmare oricine poate merge la restaurant, cinematograf, săli de sport sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus. Prezentarea certificatului verde se menţine pentru spaţiile interioare aglomerate cum ar fi sălile de evenimente sau cluburi de dans. 

De asemenea, la ieşirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Potrivit lui Nachman Ash, Director General în Ministerul Sănătăţii, renunţarea la certificatul verde se face deoarece s-a dovedit ineficient în multe situaţii.

"Deoarece Omicron infectează şi vaccinaţii, certificatul verde şi-a pierdut eficienţa în multe situaţii şi am decis să limităm utilizarea lui doar la locurile de mare risc. Este parte din trendul de a trăi cu virusul"D, a declarat Nachman Ash, potrivit sursei citate.

Relaxarea intervine în ciuda celor peste 1.200 de persoane internate în spital cu infecţie COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în ţara de 9,4 milioane de locuitori.

Duminică, au fost raportate 33.394 de noi cazuri, semnificativ mai puţine decât vârfurile din urmă cu două sptămâni, de 85.000 într-o singură zi.

Restricţii ridicate şi în Europa

Călătoriile între statele europene au loc în continuare cu ajutorul certificatului verde COVID-19, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea recentă cu rezultat negativ.

Danemarca este prima țară din Uniunea Europeană care a renunțat la toate restricțiile împotriva COVID. Aceeaşi decizie a fost luată şi în Finlanda, în ciuda numărului record de noi infectări.

Țările care au păstrat cele mai multe reguli și măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CiV-2 sunt Germania, Austria, Grecia și Italia.

×
Subiecte în articol: Israel certificat verde restricţii omicron
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close