Antena 3 CNN Externe Îşi VINDE toate ORGANELE pentru că nu mai poate să plătească ratele la bănci

Îşi VINDE toate ORGANELE pentru că nu mai poate să plătească ratele la bănci

Îşi VINDE toate ORGANELE pentru că nu mai poate să plătească ratele la bănci
13 Noi 2012   •   12:13

O femeie din Spania, care a rămas fără slujbă, îşi vinde organele pentru a îşi putea plăti chiria şi ratele bancare, relatează cotidianul iberic El Mundo.

"Nu mai am nimic, decât propriile mele organe", spune femeia de 44 ani, într-un interviu video. Aceasta se plânge că fostul ei partener de viaţă o va da afară din casă, iar singura variantă pentru a-şi asigura cele necesare pentru ea şi fiica sa, este să îşi vândă organele care nu sunt vitale.

"Prima dată am scos la vânzare, pe internet, un rinichi, iar acum sunt disponibilă să renunţ la cornee, unul dintre plamâni sau o bucată din ficat... Voi vinde orice parte din corp celui care va plăti mai bine", spune femeia.

El Mundo nu a prezentat numele întreg al femeii, dar a precizat că până acum, nimeni nu s-a arătat interesat de oferta ei.

Povestea tulburătoare a fost publicată în aceeaşi zi în care băncile spaniole au anunţat că vor opri, pentru o perioadă, evacuarea celor care nu şi-au plătit ratele ipotecare.
Unităţile bancare din această ţară au luat această decizie după o presiune publică fără precedent.
În ultimele două săptămâni, două persoane s-au sinucis, după ce au primit ordine de evacuare a locuinţelor.

Spania se confruntă cu un nou val de recesiune, din ultimii trei ani, iar estimările guvernamentale nu sunt deloc optimiste, o mică creştere economică fiind posibilă de-abia în 2014.
Cifrele indică un număr al şomerilor de 5,78 de milioane de persoane, aproape 25% din populaţia capabilă de muncă din ţară.

 

×
Subiecte în articol: recesiune
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close