Antena 3 CNN Externe ISIS dă fiori Occidentului! Teroriștii au revendicat atentatele eșuate de la Paris și Bruxelles

ISIS dă fiori Occidentului! Teroriștii au revendicat atentatele eșuate de la Paris și Bruxelles

o_1bkuob1ro1ufkda91ppb1pjv1tje8.jpg
Sursa foto: Foto captura abc.com/twitter
13 Iul 2017   •   22:56

Gruparea Stat Islamic (SI) a anunţat joi că doi dintre membrii săi sunt responsabili pentru cele două atentate eşuate în iunie la Paris şi Bruxelles, care nu au făcut victime şi nu fuseseră revendicate până în prezent, relatează AFP. 

În ultima ediţia a revistei sale Rumiyah, publicată în mai multe limbi pe diverse media de propagandă, SI îi identifică pe cei doi atacatori ca "soldaţi ai Califatului", într-o listă de atacuri desfăşurate în cursul Ramadanului, lună sfântă pentru musulmani. 

La 19 iunie, un individ de 31 de ani, cunoscut de poliţie pentru radicalizarea sa, a lovit cu automobilul său în care se aflau două butelii şi mai multe arme un vehicul al jandarmeriei franceze pe Champs-Elysées, la Paris, fără să facă victime. El a decedat la locul incidentului. 

Într-o "scrisoare testament" expediată rudelor sale, Adam Djaziri declarase că "a intenţionat să ajungă în Siria", dar "a fost împiedicat de 'apostaţi împotriva Stat Islamic'". 

A doua zi, un cetăţean marocan în vârstă de 36 de ani a fost împuşcat mortal de un soldat belgian în gara Bruxelles-Central după ce şi-a detonat bagajul. Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că el avea "simpatii" pentru jihadiştii din SI. 

Gruparea extremistă sunnită, responsabilă pentru atrocităţi în zonele pe care le controlează în Siria şi în Irak şi de atentate sângeroase în întreaga lume, îi îndeamnă anual pe simpatizanţii săi să comită atacuri în luna Ramadanului

Sursă: Agerpres
×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close