Antena 3 CNN Externe ISIS și-a executat 15 membri

ISIS și-a executat 15 membri

ISIS și-a executat 15 membri
03 Apr 2016   •   20:21

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a executat, duminică, 15 dintre membri săi la Raqqa, în cadrul celei mai mari acţiuni de acest fel realizate până acum în Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), potrivit Reuters.

Execuţiile au urmat arestării, sâmbătă, a 35 de membri ai SI, precizează OSDO, care monitorizează conflictul izbucnit în urmă cu cinci ani în Siria. Ele au avut legătură cu asasinarea unui membru important al organizaţiei jihadiste, Abu Hija al-Tunisi, care a murit miercuri în urma unui atac aerian.

Pe de altă parte, o explozie produsă în faţa unei secţii de poliţie din Al-Dilam, oraş situat la 100 de kilometri sud de capitala saudită Riad, s-a soldat cu un deces.

Potrivit Ministerului de Interne saudit, cel puţin trei maşini de poliţie au fost avariate de deflagraţia care a avut loc în apropierea unei parcări.

O organizaţie locală, care se consideră filiala din provincia saudită Nejd a grupării Stat Islamic, a revendicat acest atentat.

sursa: agerpres

×
Subiecte în articol: ISIS terorism
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close