Antena 3 CNN Externe Alertă antiteroristă: Statul Islamic reprezintă cea mai mare ameninţare pentru Marea Britanie

Alertă antiteroristă: Statul Islamic reprezintă cea mai mare ameninţare pentru Marea Britanie

Alertă antiteroristă: Statul Islamic reprezintă cea mai mare ameninţare pentru Marea Britanie
de S.T.    |    29 Oct 2015   •   21:27

Șeful Serviciului britanic de securitate internă (MI5), Andrew Parker, estimează că militanții islamiști reprezintă cea mai mare amenințare pentru Marea Britanie în cei 32 de ani de când el activează în domeniul securității interne, lansând în același timp un apel la sporirea atribuțiilor de supraveghere electronică ale MI5, transmite Reuters.

Parker susține că militanții planifică atacuri cu număr mare de victime, iar amenințarea reprezentată de ei este la o scară și un ritm pe care nu le-a întâlnit până acum în cariera sa.

"(Gruparea) Statul Islamic folosește o gamă largă de comunicații moderne pentru a-și răspândi mesajul său de ură și pentru a-i inspira pe extremiști, uneori foarte tineri, în vederea organizării de atacuri în orice fel pot", explică șeful MI5.

În luna august, Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă antiteroristă la "grav", ceea ce înseamnă că probabilitatea unui atac terorist pe teritoriul britanic este ridicată. Decizia a fost luată în mare parte ca urmare a pericolului reprezentat de luptătorii grupării Statul Islamic și de sutele de britanici care s-au alăturat jihadiștilor.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close