Antena 3 CNN Externe Islamiştii somalezi Shebab revendică atacul din Nairobi. Bilanţul victimelor a ajuns la 30 de morţi

Islamiştii somalezi Shebab revendică atacul din Nairobi. Bilanţul victimelor a ajuns la 30 de morţi

Islamiştii somalezi Shebab revendică atacul din Nairobi. Bilanţul victimelor a ajuns la 30 de morţi
de M.T.    |    21 Sep 2013   •   21:47

Islamiştii somalezi Shebab, care au legături cu Al-Qaida, au revendicat, sâmbătă seara, pe contul lor de Twitter atacul împotriva unui centru comercial din Nairobi, informează AFP, citată de Mediafax.

„Mujahedinii au pătruns astăzi în jurul prânzului în Westgate", centrul comercial unde a avut loc atacul, se arată într-un mesaj postat la scurt timp după ora 18.00 GMT (21.00 ora României).

„Ei au ucis peste 100 de necredincioşi kenyeni şi bătălia continuă", au adăugat islamiştii.

Între timp, bilanţul victimelor atacului a ajuns la 30 de morţi, a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei kenyene.

„Bilanţul morţilor se ridică de acum la 30. Acesta include persoanele care au fost ucise la faţa locului şi cele care au murit la spital", a spus respectivul oficial.

Măsurile de securitate au fost consolidate în toate centrele comerciale din Nairobi, după atacul sângeros de sâmbătă, a declarat un alt oficial din cadrul Ministerului kenyan de Interne, Mutea Iringo.

„Vrem să asigurăm kenyenii că Guvernul nu va ceda în acest război împotriva criminalilor înarmaţi", a afirmat Iringo într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: Kenya Nairobi centru comercial
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close