Antena 3 CNN Externe Islanda: Cod roşu de alertă pentru zboruri după o erupţie de mici proporţii a vulcanului Bardarbunga

Islanda: Cod roşu de alertă pentru zboruri după o erupţie de mici proporţii a vulcanului Bardarbunga

Islanda: Cod roşu de alertă pentru zboruri după o erupţie de mici proporţii a vulcanului Bardarbunga
de S.T.    |    23 Aug 2014   •   19:15

Oficiul Islandez de Meteorologie a emis un cod roşu pentru traficul aerian după o erupţie subglaciară de proporţii reduse a vulcanului Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, Vatnajökull, şi după înteţirea numărului de cutremure în zonă, transmite sâmbătă DPA.

Creşterea activităţii seismice a început în urmă cu o săptămână la vulcanul Bardarbunga şi, de atunci, s-au înregistrat sute de cutremure.

Orice tip de trafic aerian este de acum interzis pe o amplă arie în jurul vulcanului, a anunţat postul public de radio RUV.

Oamenii de ştiinţă consideră că o eventuală erupţie a vulcanului Bardarbunga ar putea perturba traficul aerian în nordul Europei şi al Atlanticului, provocând în acelaşi timp şi importante inundaţii din cauza topirii gheţarului.

În urmă cu câteva zile, autorităţile au ordonat evacuarea unei zone situate la nord de gheţarul Vatnajökull, de teama că o erupţie ar putea duce la topirea unei părţi din gheţar şi ar putea provoca inundaţii grave. Drumurile care duc către gheţar au fost închise, iar drumeţiile în zonă sunt interzise.

Oficiul Islandez de Meteorologie a anunţat că un avion al gărzii de coastă a fost trimis în zonă pentru a zbura deasupra gheţarului ca să strângă date.

×
Subiecte în articol: eruptie Islanda
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close