Antena 3 CNN Externe Islanda dă Marea Britanie în judecată pentru folosirea abuzivă a legilor anti-terorism

Islanda dă Marea Britanie în judecată pentru folosirea abuzivă a legilor anti-terorism

Islanda dă Marea Britanie în judecată pentru folosirea abuzivă a legilor anti-terorism
07 Ian 2009   •   09:45

Islanda a decis să cheme guvernul Marii Britanii în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pnetru folosirea ?nejustificat şi în mod greşit? a legislaţiei anti-terorism, când a îngheţat activele băncii falimentare Landsbanki. Guvernul islandez, condus de Geir Haarde, a precizat că va folosi toate mijloacele pentru a repara daunele produse ţării, scrie The Telegraph.
Premierul britanic Gordon Brown a decis îngheţarea activelor băncilor şi companiilor islandeze din Marea Britanie după prăbuşirea şi naţionalizarea sistemului bancar islandez, în luna octombrie. Trezoreria de la Londra era îngrijorată că clienţii băncii islandeze nu vor fi recompensaţi de guvernul nordic, ce părea că favorizează creditorii interni. Islanda pretinde acum că Marea Britanie a înrăutăţit criza după această acţiune.
De asemenea, într-o acţiune separată, banca de stat Kaupthing va chema şi ea guvernul brtianic în judecată pentru forţarea filialei britanice în ceea ce a fost calificat ca fiind o formă de faliment.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close