Antena 3 CNN Externe Islandezii au început să voteze în cadrul unui referendum pentru modificarea Constituţiei

Islandezii au început să voteze în cadrul unui referendum pentru modificarea Constituţiei

Islandezii au început să voteze în cadrul unui referendum pentru modificarea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
20 Oct 2012   •   15:49

Islandezii au început să voteze sâmbătă în cadrul unui referendum asupra unui proiect de Constituţie elaborat de o Comisie aleasă, alcătuită din 25 de cetăţeni obişnuiţi, care şi-au consultat concetăţenii pe Internet, relatează AFP.
   
În cadrul acestui referendum cu valoare consultativă şi al cărui rezultat va fi informativ, islandezii sunt invitaţi să răspundă prin "da" sau "nu" la şase întrebări despre subiecte ca rolul resurselor naturale ale ţării sau al bisericii naţionale.
   
Cele şase întrebări au fost selectate de către o Comisie alcătuită din 25 de cetăţeni obişnuiţi, aleasă cu scopul de a revizui Constituţia. Aceşti 25 de cetăţeni i-au consultat, la rândul lor, pe islandezi pe Internet.
   
Complexitatea logistică a scrutinului va permite anunţarea rezultatelor abia duminică.
   
Katrin Theodorsdottir, preşedinta Comisiei Electorale a Circumscripţiei Reykhavik-nord, a declarat sâmbătă pentru cotidianul Frettabladid că această Comisie a decis să nu utilizeze votul electonic.
   
"Rezultatele nu erau suficient de fiabile şi au existat câteva erori", a spus ea.
   
Vineri, erau înregistrate aproximativ 13.000 de voturi anticipat, uşor mai puţine decât la referendumul de anul trecut privind acordarea de compensaţii în urma falimentului din 2008 al băncii britanico-olandeze Icesave.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close