Antena 3 CNN Externe Israel a bombardat, din nou, Gaza : ?Vom rămâne pregătiţi, mereu cu mâna pe trăgaci?

Israel a bombardat, din nou, Gaza : ?Vom rămâne pregătiţi, mereu cu mâna pe trăgaci?

Israel a bombardat, din nou, Gaza : ?Vom rămâne pregătiţi, mereu cu mâna pe trăgaci?
Sursa foto: atac aerian
29 Ian 2009   •   03:28

Avioane de război israeliene au bombardat o fabrică de producere a armamentului din Gaza, joi dimineaţa, după ce militanţi palestinieni au tras o rachetă spre Israel, fiind al doilea incident de acest gen după încetarea focului. Cu 24 de ore în urmă, aviaţia israeliană a mai făcut o incursiune în Fâşia Gaza, după ce un soldat fusese ucis de o bombă. Noile violenţe subminează eforturile trimisului american care încearcă să facă cele două părţi să ajungă la un acord stabil de încetare a focului.
După incidentul de joi dimineaţa nu au fost raportate victime în oraşul Rafah, la graniţa cu Egiptul.
Atacul armatei israeliene a venit la câteva minute după ce un grup militantist apropriat de Fatah şi-a asumat responsabilitatea pentru o rachetă trasă în sudul Israelului.
Aceasta a fost prima rachetă trasă din Gaza de la încetarea conflictului de 22 de zile, pe 18 ianuarie.
Deşi racheta nu a provocat victime, liderii israelini, care pe 10 februarie se vor prezenta la urne, au promis să răspundă la fiecare atac.
De asemenea, Israel a ameninţat că va avea un răspuns şi mai dur pentru uciderea unui soldat, marţi, la graniţa cu Gaza.
?Israel va răspunde cu duritate. Nu aţi văzut încă totul?, declara un ofiţer israelian, citat de Reuters, referindu-se la atacurile aeriene derulate miercuri dimineaţa. Acestea au vizat tunelurile prin care se face contrabanda dintre Gaza şi Egipt. ?Vom rămâne pregătiţi, cu mâna pe trăgaci tot timpul?, avertiza şi ministrul israelian Benjamin Ben-Eliezer. Violenţa a aruncat o umbră de îndoială asupra trimisului special al SUA pentru Orientul Mjilociu, fostul senator George Mitchell, care declara miercuri că este ?de o importanţă vitală ca încetarea focului să fie extinsă şi consolidată?. Mitchell s-a întâlnit cu premierul Ehud Olmert, ministrul Apărării Ehud Barak şi se va întâlni cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, joi. Diplomaţii occidentali cred că acesta nu va purta discuţii cu Hamas.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close