Antena 3 CNN Externe Israel, acuzat că a executat părinţi în faţa copiilor în Gaza

Israel, acuzat că a executat părinţi în faţa copiilor în Gaza

Israel, acuzat că a executat părinţi în faţa copiilor în Gaza
Sursa foto: conflict gaza copii
22 Ian 2009   •   02:34

Israelul a respins acuzaţiile aduse că ar fi comis crime de război, după ce copii palestinieni au descris cum părinţii lui au fost executaţi de trupele israeliene.
Un băiat de nouă ani a relatat cum tatăl său a fost împuşcat, deşi se predase cu mâinile în aer soldaţilor israelieni, iar un alt tânăr a fost martor la moartea mamei sale, a trei fraţi şi a unchiului după ce casa lor a fost bombardată. Acesta relata cum mama şi unul din fraţi au murit pe loc, în timp ce ceilalţi au sângerat câteva zile.
Un psiholog ce tratează copii din oraşul Gaza declara că morţile au fost un adevărat masacru.
Acestea nu sunt însă singurele mărturii. Un doctor iordanian, Rawya Borno, declara că civilii, inclusiv copii, au fost executaţi de trupele israeliene.
Israelul a negat acuzaţiile, apreciind că sunt o propagandă a Hamasului, dar a admis că se face o anchetă privind comportamentul soldaţilor.
Purtătorul de cuvânt israelian Mark Regev mai sublinia că localitatea Zeitoun, de lângă oraşul Gaza, unde s-ar fi petrecut unele asemenea incidente, era ?plină de militanţi Hamas? şi că soldaţii întâlneau capcane în fiecare casă din sat. Oricum se defăşoară o anchetă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia vor fi pedepsiţi.
De asemenea, armata a început o investigaţie şi în privinţa folosirii obuzelor cu fosfor alb în zonele dens populate din Gaza. Ancheta vine după ce armata a refuzat să numească care au fost comandanţii la atacurile din oraşele Gaza, de teamă că aceştia vor fi arestaţi şi acuzaţi de crime de război dacă se deplasează în străinătate.
Armata l-a numit pe colonelul Shai Alkalai să stabilească dacă o brigadă de paraşutişti a tras cu muniţia respectivă, care este similară cu napalmul în privinţa impactului asupra pielii umane.
ONU a publicat unele fotografii în care apar semne ce ar putea arăta că o şcoală ONU din Beit Lahiya ar fi fost atacată cu fosfor alb.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close