Antena 3 CNN Externe Israel: Alegerile primare Likud continuă luni din cauza unor incidente informatice

Israel: Alegerile primare Likud continuă luni din cauza unor incidente informatice

Israel: Alegerile primare Likud continuă luni din cauza unor incidente informatice
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
26 Noi 2012   •   07:51

Scrutinul pentru desemnarea candidaţilor partidului Likud pentru viitoarele alegeri legislative, care ar fi trebuit să e încheie duminică, a trebuit să se prelungească luni din cauza unor incidente informatice, informează AFP

"Scrutinul va continua mâine (luni) de la ora locală 11.00 (11.00 ora României) la ora locală 21.00 (21.00 ora României) în 53 de birouri de vot, iar rezultatele vor fi cunoscute în cursul serii", a declarat pentru AFP deputatul Ofir Akunis, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu.

"Sper că vom putea şti de ce au avut loc aceste probleme informatice care au provocat prelungirea scrutinului", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Likud a confirmat ulterior oficial că operaţiunile de vot vor continua luni în circa 50 de birouri.

Cei 123.000 de membri ai Likud, partidul de dreapta al premierului Benjamin Netanyahu, au început să voteze duminică pentru a-şi desemna candidaţii pentru Knesset (Parlament) la alegerile anticipate din 22 ianuarie.

Scrutinul a fost afectat de incidente în sistemul informatic care au provocat întârzieri importante, iar închiderea urnelor a fost amânată duminică de la ora 22.00 până la miezul nopţii.

Unii candidaţi au cerut amânarea alegerilor primare, în special ministrul Educaţiei, Gideon Saar, care a calificat incidentele drept o farsă.

La ora locală 22.00, rata de participare era de 46 la sută.

×
Subiecte în articol: Israel alegeri Benjamin Netanyahu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close