Antena 3 CNN Externe Israel ameninţă cu anexarea unui teritoriu mai mare din Cisiordania

Israel ameninţă cu anexarea unui teritoriu mai mare din Cisiordania

Israel ameninţă cu anexarea unui teritoriu mai mare din Cisiordania
Sursa foto: stat palestinian
17 Noi 2009   •   18:36

Israel i-a avertizat pe palestinieni că declararea unui stat independent fără un acord de pace va duce la contramăsuri ale Israelului ce ar putea include şi anexarea a mai mult teritoriu din Cisiordania ocupată.
"Dacă palestinienii iau o asemenea măsură unilaterală, Israel ar trebui să ia în considerarea... fără a adopta o lege să anexeze unele din colonii," declara ministrul mediului Gilad Erdan, apropriat al premierului Benjamin Netanyahu.
Pe de altă parte ministrul de Externe Avigdor Lieberman a refuzat să precizeze ce măsuri ar putea lua Israelul, dar a subliniat că o asemenea măsură nu va trece fără un răspuns.
Fără a stabili un termen de timp, oficialii palestinieni au anunţat că intenţionează să meargă în faţa Consiliului de Securitate al ONU pentru a primi sprijinul internaţional pentru un stat independent în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Palestinienii s-ar simţi frustaţi de stagnarea negocierilor de pace. Senatorii americani care au vizitat Orientul Mijlociu au declarat că Washington se va opune declaraţiei de independenţă a Palestinei în Consiliul de Securitate al ONU. Ei au cerut statelor arabe să oprească iniţiativă deoarece nu are viitor.
Declaraţiile despre statului palestinian l-au făcut pe Netanyahu să declare că doar discuţiile de pace cu Israel vor asigura o asemenea concluzie.
Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close