Antena 3 CNN Externe Israelul anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza. Bilanțul ajunge la 53 de morți

Israelul anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza. Bilanțul ajunge la 53 de morți

Bilanţul raidurilor aeriene efectuate pe teritoriul palestinian a ajuns la 53 de morţi, după ce autorităţile israeliene au anunţat, miercuri, uciderea a 16 lideri ai grupurilor islamiste din Fâşia Gaza.

Israelul anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza. Bilanțul ajunge la 53 de morți
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    12 Mai 2021   •   18:14

Potrivit Serviciului israelian pentru Securitate Internă (Shin Bet), şase lideri ai mişcării islamiste Hamas au fost ucişi miercuri. Printre aceştia se numără Bassem Issa, comandantul filialei Hamas din oraşul Gaza. Mişcarea islamistă Hamas a confirmat moartea lui Bassem Issa.

"În plus, au fost omorâţi zece lideri operaţionali din diviziile de cercetare şi producţie de armament ale Hamas", a transmis Shin Bet, potrivit cotidianului Times of Israel.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morţi şi 320 de răniţi. Separat, în Cisiordania, doi militanţi palestinieni au fost ucişi în confruntări cu serviciile de securitate israeliene, informează Mediafax.

"Acesta este începutul. Îi vom lovi aşa cum nici nu visau că va fi vreodată posibil", a declarat premierul în funcţie al Israelului, Bejnamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.

6 morți și 120 de răniți, după atacul rachetelor lansate din Fâșia Gaza

În Israel, bilanţul celor peste 1.000 de atacuri cu rachete lansate din Fâşia Gaza a ajuns la şase morţi şi peste 120 de răniţi.

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a vorbit miercuri cu omologii săi din Germania, Austria şi Bulgaria, precum şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Reuven Rivlin a acuzat Iranul că susţine grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, active în principal în Fâşia Gaza.

"Dar examinăm şi riscurile din nord, unde este un alt grup intermediar susţinut de Iran, Hezbollah", a afirmat Reuven Rivlin. Mişcarea islamistă şiită Hezbollah este activă în sudul Libanului, dar are combatanţi şi în Siria, unde oferă susţinere Administraţiei Bashar Al-Assad. "Ne vom apăra cetăţenii în orice mod necesar, nu vom sta să ne uităm în timp ce suntem atacaţi", a declarat Reuven Rivlin.

×
Parteneri
Patru români au murit în teribilul accident de autocar din Italia
x close