Antena 3 CNN Externe Israel arestează un soldat ce spiona pentru Hezbollah. Liban reţine un agent Mossad, manager în telecomunicaţii

Israel arestează un soldat ce spiona pentru Hezbollah. Liban reţine un agent Mossad, manager în telecomunicaţii

Israel arestează un soldat ce spiona pentru Hezbollah. Liban reţine un agent Mossad, manager în telecomunicaţii
01 Iul 2010   •   02:38


Un soldat israelian şi mai mulţi civili au fost arestaţi pentru pentru că ar fi furnizat informaţii mişcării Hezbollah şi au făcut trafic cu droguri peste graniţă.

 "Se suspectează că un ofiţer al armatei israeliene şi câţiva civili israelieni erau în contact cu traficanţi de droguri libanezi pentru a transporta narcoticele peste graniţă,"se arată într-un comunicat.

 Potrivit anchetei, ofiţerul ar fi oferit informaţii militare şi de securitate traficanţilor libanezi.

 De cealaltă parte, Liban a arestat peste 70 de persoane de la lansarea unei campanii, în aprilie 2009, contra reţelelor de spionaj israeliene, inclusiv o serie membri înalţi ai forţelor de securitate.

Liderul Hezbollah,  Hassan Nasrallah, a cerut guvernului libanez să spânzure agenţii care sunt prinşi că spionează pentru Israel.

Miercuri, Liban a anunţat că forţele sale de securitate anchetează un manager al unei companii de telefonie mobilă suspectat că a furnizat informaţii spionajului israelian.

Presa de la Beirut scrie că Charbel Qazzi a lucrat pentru Mossad timp de 15 ani şi că informaţiile primite ca urmare a poziţiei sale în reţeaua Alfa? una din cele mai mari din ţară- au permis israelienilor să localizeze şi să ucidă unele persoane în timpul războiului din 2006.

Mişcarea şiită Hezbollah a avertizat că Israel a compromise securitatea naţională libaneză şi cerea pedeapsa cu moartea pentru spioni, apel la care a subscris şi preşedintele Michel Suleiman.

  Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hezbollah Mossad spionaj
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close