Antena 3 CNN Externe Israel avertizează Siria că va răspunde pentru atacurile Hezbollah

Israel avertizează Siria că va răspunde pentru atacurile Hezbollah

Israel avertizează Siria că va răspunde pentru atacurile Hezbollah
Sursa foto: racheta
20 Apr 2010   •   00:56

Israel a trimis un avertisment secret preşedintelui sirian Bashar Assad că va răspunde la atacurile cu rachete ale Hezbollah, grupul islamist libanez, prin lansarea imediată a unui atac de răspuns contra Siriei.
În mesaj, trimis la începutul lunii, Israel a subliniat că priveşte acum Hezbollah ca fiind o unitate a armatei siriene şi că răzbunarea contra Siriei va fi rapidă şi devastatoare.
Aceasta vine după ce spionajul israelian a descoperit că Siria a livrat recent rachete balistice cu rază lungă de acţiune şi sisteme anti-aeriene avansate către Hezbollah.

?Vom întoarce Siria la Epoca de piatră prin distrugerea centralelor electrice, a porturilor a depozitelor de combustibil şi a infrastructurii dacă Hezbollah îndrăzneşte să lanseze rachete balistice contra noastră? arăta un ministru israelian, off-the-record .
Avertismentul , trimis spre Damasc printr-un intermediar, a fost menit a întări un semnal anterior al ministrului de externe Avigdor Lieberman. ?Dacă izbucneşte un război, dinastia Assad va pierde toată puterea sa şi va înceta să mai domnească în Siria,? arăta acesta la începutul anului.
Decizia Israelului de a considera Siria responsabilă pentru Hezbollah este considerată a fi rezultatul informaţiilor că Beirut a pierdut controlul organizaţiei şiite, care a devenit o forţă cu o putere crescândă în Liban.
Informaţiile că Siria a oferit Hezbollahului rachete balistice ruseşti Scud au alarmat Israelul.
Hezbollah, creat de Gărzile Revoluţionare iraniene în 1982 şi care a dus un război de 34 de zile cu Israel în 2006 are un arsenal de 40.000 de rachete.
În ultimele luni, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ameninţat Israel de mai multe ori cu atacuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close