Antena 3 CNN Externe Israelul bombardează Fâșia Gaza, după ce rachere lansate din regiune au vizat sudul țării

Israelul bombardează Fâșia Gaza, după ce rachere lansate din regiune au vizat sudul țării

Forțele aeriene israeliene au bombardat marți ținte în Fâșia Gaza, ca răspuns la tirurile de rachete lansate anterior din regiune spre sudul Israelului.

Israelul bombardează Fâșia Gaza, după ce rachere lansate din regiune au vizat sudul țării
Sursa foto: Twitter/Jpost
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   10:28

”Avioanele de luptă au atacat o serie de ținte și au distrus o instalație de producție a armelor Hamas. Israelul consideră Hamas responsabil pentru toate evenimentele din și în Fâșie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF într-un comunicat. 

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazim Qassem, a declarat că nu au fost răniți în bombardamentele care au vizat un loc la vest de Khan Younis și a susținut că luptătorii au ripostat în fața avioanelor. Potrivit rapoartelor, o rachetă umăr-aer Strela (SA-7) de fabricație rusă a fost trasă asupra aeronavelor de luptă israeliene.

”Brigăzile Izz al-Din al-Qassam au anunțat că apărarea sa aeriană a răspuns avioanelor de război ostile israeliene la 01:35 a.m., pe cerul Fâșiei Gaza cu rachete sol-aer”, a informat agenția de presă SAFA.

”Încercarea de a lovi avioanele a eșuat, nu s-au înregistrat victime și nu s-au produs pagube aeronavei”, a spus armata statului evreu, scrie Jerusalem Post.

Atacurile aeriene ale Israelului au venit ca răspuns la o rachetă care a fost lansată luni seara către comunitățile din sudul Israelului, Kissufim și Ein Hashlosha, pentru prima dată în patru luni.

Tensiunile cresc în jurul Muntelui Templului, după ce zeci de palestinieni au fost răniți și sute au fost arestați în urma ciocnirilor violente cu poliția israeliană.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close