Antena 3 CNN Externe Israel vrea să construiască peste 3.000 de case în Cisiordania, pe teritoriul în care se intenționează înființarea unui stat palestinian

Israel vrea să construiască peste 3.000 de case în Cisiordania, pe teritoriul în care se intenționează înființarea unui stat palestinian

Guvernul israelian intenționează să aprobe construcția a peste 3.300 de case noi în Cisiordania. Anunțul a fost făcut de membrii cabinetului. Zona vizată se află pe teritoriul în care se intenționează înființarea unui stat palestinian.

Israel vrea să construiască peste 3.000 de case în Cisiordania, pe teritoriul în care se intenționează înființarea unui stat palestinian
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Feb 2024   •   16:44

Casele ar putea fi construite în zonele Maale Adumim, Efrat și Kedar. Ministrul israelian de Finanțe, Bezalel Smotrich, a declarat că proiectul reprezintă răspunsul Israelului la atacul armat de joi, potrivit Sky News.

În apropierea unui punct de control israelian din Cisiordania, trei persoane au deschis focul omorând o persoană a murit și rănind alte cinci.

Cele mai multe țări consideră că orice proiect al Israelului în Cisiordania reprezintă o eroare.

Comunitatea internațională sprijină soluția cu două state. Aceasta prevede înființarea unui stat palestinian independent, cu un teritoriu bine definit, vecin cu statul Israel.

Israelul respinge ideea și pretinde că are legături istorice și biblice cu zona pe care ar putea să apară statul palestinian.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close