Antena 3 CNN Externe Israel exclude negocierile cu Hamas

Israel exclude negocierile cu Hamas

Israel exclude negocierile cu Hamas
13 Ian 2009   •   02:06

Ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, a subliniat că nu vede nici un motiv pentru a negocia cu Hamas, apreciind că declaraţiile grupului nu au nici o valoare.
?Nu am de gând să negociez cu Hamas şi nu am nevoie ca ei să semneze ceva pentru mine. Ce spun ei este nesemnificativ?, cita postul de radio al armatei declaraţiile acesteia, în timp ce guvernul negocia cu Egipt finalul conflictului de 17 zile din Gaza. Apreciind că ?războiul contra terorismului va fi lung şi dificil? şi nu are alternativă decât folosirea forţei militare, ea a adăugat că operaţiuni militare suplimentare ar putea fi organizate în Fâşia Gaza, dacă "Hamas îndrăzneşte să ridice capul şi să lovească Israelul din nou?.
Israel cataloghează Hamas ca fiind grup terorist şi a cerut comunităţii internaţionale să nu aibă negocieri directe cu grupului islamist.
Cum presiunea internaţională creşte pentru realizarea unui armistiţiu, Israel a început negocieri cu oficialii egipteni pentru o posibilă încetare a focului în Gaza, cu sprijinul Franţei şi acordul SUA.
Între timp, armata israeliană a desfăşurat rezervişti duminică în Fâşia Gaza, alimentând specualţiile că statul evreu ar putea extinde actuala ofensivă, prin desfăşurarea de zeci de mii de trupe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close