Antena 3 CNN Externe Israel: Flotila umanitară propalestiniană avea legături cu al-Qaida (VIDEO)

Israel: Flotila umanitară propalestiniană avea legături cu al-Qaida (VIDEO)

Israel: Flotila umanitară propalestiniană avea legături cu al-Qaida (VIDEO)
Sursa foto: hamas
01 Iun 2010   •   04:36

Raidul israelian împotriva flotilei propalestiniene a fost "o provocare premeditată şi scandaloasă", iar organizatorii săi au avut legături cu al-Qaida şi Hamas, a declarat, luni, la Ierusalim, adjunctul ministrului israelian de Externe, citat de Jerusalem Post.
Convoiul de nave care se deplasa spre Fâşia Gaza "era o armadă de ură şi violenţă", a afirmat Danny Ayalon luni dimineaţă, la o conferinţă de presă organizată la Ierusalim.

"Intenţia lor a fost violentă, metodele au fost violente şi rezultatele au fost, din nefericire, violente. Israelul regretă pierderea de vieţi şi a făcut tot posibilul pentru a evita acest rezultat. Organizatorii transportului nu s-au supus apelurilor forţelor noastre, în această dimineaţă, de a le urma paşnic şi de a încheia paşnic acest eveniment ", a spus el, adăugând că pătrunderea flotilei în Gaza ar fi creat "un coridor de contrabandă cu arme".

Ministerul israelian de Externe a decis o reuniune, la prânz, cu toţi ambasadorii din această ţară. Ambasadorului turc i s-a cerut să sosească pentru o discuţie privată, cu o jumătate de oră mai devreme.


Ministerul Apărării, Statul Major şi Comandantul Marinei au prezentat versiunea Israelului. Astfel, şeful marinei Eliezer Marom declara că forrele israeliene se confruntau cu ameninţări la viaţa lor şi au acţionat în consecinţă.
Oricum, conducerea militară a pus întreaga responsabilitate pentru incident pe seama organizatorilor convoiului şi acuza că pe navele în drum spre gaza erau cunoscuţi susţinători ai Hamas, Al Qaeda şi mişcărilor islamiste.

Postul israelian de televiziune infolive.tv a prezentat o înregistrare video făcută de forţele israeliene în momentul asaltului


×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close