Antena 3 CNN Externe Israel foloseşte imaginea lui Hitler pentru a justifica extinderea coloniilor

Israel foloseşte imaginea lui Hitler pentru a justifica extinderea coloniilor

Israel foloseşte imaginea lui Hitler pentru a justifica extinderea coloniilor
Sursa foto: hitler mufti
27 Iul 2009   •   04:04

Avigdor Lieberman, ministrul israelian de Externe a provocat din nou controverse după ce a cerut diplomaţilor să folosească o fotografie din 1941 a unei întâlniri dintre liderul religoos palestinian şi Hitler pentru a contracara protestele contra unei aşezări evreieşti în Ierusalimul de Est.

Oficialul a cerut ambasadelor să folosească copii ale întâlnirii dintre Hitler şi muftiul de atunci al Ierusalimului, simpatizant al naziştilor. Iniţiativa i-a alarmat pe unii diplomaţi israelieni, care cred că va fi contraproductivă. Aceasta vine după ce Departamentul de Stat i-a transmis ambasadorului israelian la Washington nemulţumirea SUA legată de construirea a 20 de apartamente în locaţia fostului unui fost hotel din Ierusalimul de Est.
Clădirea a fost cândva sediul Mufti. Planurile pentru aceste locuinţe au provocat tensiuni între Israel şi comunitatea internaţională legate de intenţiile de dezvoltare a coloniilor din teritoriile ocupate.
În timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu se află în negocieri cu oficiali americani pentru îngheţarea colonizărilor din Cisiordania, cerute de preşedintele american, el a subliniat că nu va fi împiedicat de la a continua construcţiile în Ierusalimul de Est. Suveranitatea Israelului asupra întregului oraş "nu poate fi provocată", declara acesta.

Israel a anexat unilateral Ierusalimul de Est, după Războiul de Şase Zile din 1967 şi este privit ca fiind capitala unită a Israel. Majoritatea statelor occidentale însă nu recunosc anexarea şi susţin cererea palestienilor ca acesta să devină capitala unui viitor stat palestinian.

Săptămâna aceasta, George Mitchell, trimisul special american pentru Orientul Mijlociu se va întâlni cu Netanyahu pentru a discuta despre îngheţarea colonizării.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: colonii evreiesti hitler
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close