Antena 3 CNN Externe Israel: Impunerea unei soluţii de pace ar declanşa violenţa

Israel: Impunerea unei soluţii de pace ar declanşa violenţa

Israel: Impunerea unei soluţii de pace ar declanşa violenţa
Sursa foto: avigdor lieberman
21 Apr 2010   •   03:46

În cadrul unui avertisment mascat la adresa preşedintelui Barack Obama, ministrul israelian de externe declara că impunerea unui format de pace între Israel şi palestinieni ar duce la un conflict mai mare.

"Orice tentativă de a forţa o soluţie asupra părţilor fără a stabili fundamentele unei încrederi reciproce doar va adânci conflictul ," declara Avigdor Lieberman în faţa unei adunări a corpului diplomatic, cu ocazia aniversării Zilei independenţei Israelului.

Deşi nu a făcut referire la SUA, afirmaţia pare un răspuns la recenta speculaţie din Washington că Obama ar putea lua în considerare un acord de pace în absenţa unei înţelegeri negociate între palestinieni şi Israel.

Lieberman, care conduce un partid de extremă dreaptă pro-colonişti în coaliţia premieurlui Benjamin Netanyahu, declara că înainte de negocierea unui acord final la conflicul vechi de 62 de ani, ar fi necesar să se stabilească mai întâi "o nouă realitate" în care Israel să se bucure de securitate, palestinienii de mai mare prosperitate şi ambele părţi de stabilitate.
De asemenea, a mai transmis ambasadorilor că Israel nu va renunţa niciodată la controlul său asupra întregului Ierusalim, oraş aflat în centrul conflictului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close