Antena 3 CNN Externe Israel renunţă la purtarea măştilor în aer liber

Israel renunţă la purtarea măştilor în aer liber

Israelul va ridica cerința de a purta măști în aer liber începând de duminică, a anunțat joi ministrul Sănătății Yuli Edelstein. Altfel, obligativitatea de a purta măşti în spaţiile interioare rămâne valabilă.

Israel renunţă la purtarea măştilor în aer liber
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   13:42

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a avut un real succes în Israel, iar majoritatea populaţie este imunizată.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”.

Campania masivă de vaccinare care a permis administrarea cele două doze necesare de vaccin Pfizer/BioNTech la peste jumătate (53%) din cei 9,3 milioane de locuitori.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile", a adăugat dr. Eyal Leshem.

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise.

Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: măşti Istael
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close