Antena 3 Externe Israel. Mii de oameni au manifestat sâmbătă seară la Tel Aviv

Israel. Mii de oameni au manifestat sâmbătă seară la Tel Aviv

de G.S.    |    13 Mai 2012   •   14:54
Israel. Mii de oameni au manifestat sâmbătă seară la Tel Aviv
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Mii de israelieni au manifestat sâmbătă seara la Tel Aviv pentru a denunţa viaţa scumpă şi inegalităţile sociale, relatează AFP.
   
Manifestanţii, care aveau ca scop să relanseze cea mai importantă mişcare de contestare socială înregistrată în Israel vara trecută, au afişat pancarte pe care scria "poporul cere justiţie socială" şi "noi vrem justiţie socială, nu milă".
   
"Întoarcerea ţării în mâinile cetăţenilor" era cuvântul de ordine al organizatorilor mitingurilor, care au avut loc în principalele oraşe israeliene.
   
Unele sloganuri - ca "poporul cere plecarea lui Bibi" - îl vizau direct pe premierul Benjamin Netanyahu, al cărui răspuns la revendicările protestatarilor de vara trecută sunt considerate insuficiente de majoritatea israelienilor.
   
Săptămâna aceasta, o mie de persoane au manifestat la Tel Aviv pentru a denunţa formarea unui Guvern de uniune naţională între Netanyahu şi liderul partidului de centru-dreapta Kadima, Shaul Mofaz.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close