Israel mobilizează 75.000 de rezervişti în operaţiunea "Pilon al Apărării", împotriva unor grupări palestiniene

de G.S.    |    17 Noi 2012   •   10:28
Israel mobilizează 75.000 de rezervişti în operaţiunea "Pilon al Apărării", împotriva unor grupări palestiniene Foto: Mediafax/AFP

Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii "Pilon al Apărării" pe care o efectuează împotriva unor grupări palestiniene înarmate în Fâşia Gaza, a anunţat televiziunea israeliană, relatează AFP.
   
Această decizie a fost luată în urma unei reuniuni la Tel Aviv a Cabinetului de Securitate al Guvernului Netanyahu, alcătuit din nouă miniştri, a precizat al doilea post de televiziune.
   
Secretarul Guvernului israelian Zvi Hauser a anunţat anterior că a purtat consultări la telefon cu principalii miniştri, pentru a obţine această undă verde.
   
Anterior, armata a anunţat că era în curs procesul de convocare a 16.000 de militari în rezervă.
   
Joi, ministrul Apărării Ehud Barak a aprobat deja chemarea unui contingent care ar putea să atingă 30.000 de rezervişti, susceptibili să fie mobilizaţi în orice moment, în contextul în care lideri israelieni ameninţă cu o ofensivă terestră împotriva Fâşiei Gaza.
   
Pe teren, un jurnalist AFP a putut să vadă, vineri, transporturi de trupe blindate şi buldozere comasându-se în apropierea barierei de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde sunt staţionate tancuri de 48 de ore.
   
De asemenea, armata a blocat vineri seara toate drumurile principale spre Fâşia Gaza, anunţând că acestea se află, de-acum, într-o zonă militară închisă.

x close