Antena 3 CNN Externe Israel mobilizează 75.000 de rezervişti în operaţiunea "Pilon al Apărării", împotriva unor grupări palestiniene

Israel mobilizează 75.000 de rezervişti în operaţiunea "Pilon al Apărării", împotriva unor grupări palestiniene

Israel mobilizează 75.000 de rezervişti în operaţiunea "Pilon al Apărării", împotriva unor grupări palestiniene
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Noi 2012   •   10:28

Guvernul israelian a autorizat vineri seara mobilizarea a 75.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii "Pilon al Apărării" pe care o efectuează împotriva unor grupări palestiniene înarmate în Fâşia Gaza, a anunţat televiziunea israeliană, relatează AFP.
   
Această decizie a fost luată în urma unei reuniuni la Tel Aviv a Cabinetului de Securitate al Guvernului Netanyahu, alcătuit din nouă miniştri, a precizat al doilea post de televiziune.
   
Secretarul Guvernului israelian Zvi Hauser a anunţat anterior că a purtat consultări la telefon cu principalii miniştri, pentru a obţine această undă verde.
   
Anterior, armata a anunţat că era în curs procesul de convocare a 16.000 de militari în rezervă.
   
Joi, ministrul Apărării Ehud Barak a aprobat deja chemarea unui contingent care ar putea să atingă 30.000 de rezervişti, susceptibili să fie mobilizaţi în orice moment, în contextul în care lideri israelieni ameninţă cu o ofensivă terestră împotriva Fâşiei Gaza.
   
Pe teren, un jurnalist AFP a putut să vadă, vineri, transporturi de trupe blindate şi buldozere comasându-se în apropierea barierei de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, unde sunt staţionate tancuri de 48 de ore.
   
De asemenea, armata a blocat vineri seara toate drumurile principale spre Fâşia Gaza, anunţând că acestea se află, de-acum, într-o zonă militară închisă.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close