Antena 3 CNN Externe Israel: Occidentul nu va accepta o conducere israeliană asupra palestinienilor

Israel: Occidentul nu va accepta o conducere israeliană asupra palestinienilor

Israel: Occidentul nu va accepta o conducere israeliană asupra palestinienilor
Sursa foto: ehud barak
20 Apr 2010   •   03:37

Israel trebuie să abordeze "chestiunile cheie " ale conflictului său cu palestinienii pentru a închide prăpastia cu principalul aliat- SUA, sublinia ministrul israelian al Apărării Ehud Barak .

"Tensiunea care se dezvoltă cu SUA nu este în interesul Israelului. Trebuie să schimbăm radical această situaţie printr-o iniţiativă politică ce să abordeze chestiunile cheie din centrul conflictului " cu palestinienii, declara acesta pentru postul de radio.
Aşa numitele chestiuni cheie ale conflictului vechi de decenii includ viitorul statului Ierusalimului, refugiaţii palestinieni, aşezările evreieşti şi graniţele finale.
Israel şi administraţia americană sunt într-o situaţie tensionată după anunţul de luna trecută că 1600 noi case pentru colonişti vor fi construite în Ierusalimul arab de Est.
Barak a subliniat că Israel trebuie să realizeze că la nivelul comunităţii internaţionale nu va mai fi acceptată o perioadă de alte decenii de conducere israeliană asupra palestinienilor.
De asemenea, el a respins preocupările regelui iordanian Abdullah II privind un nou conflict în regiune.
În cadrul unui interviu pentru Chicago Tribune, Abdullah declara săptămâna trecută că dacă nu va exista un proces de pace în Orienul Mijlociu până la vară, "există o mare şansă pentru conflict."
Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close