Antena 3 CNN Externe Israel pedepseşte disciplinar doi ofiţeri pentru folosirea fosforului alb în Gaza

Israel pedepseşte disciplinar doi ofiţeri pentru folosirea fosforului alb în Gaza

Israel pedepseşte disciplinar doi ofiţeri pentru folosirea fosforului alb în Gaza
Sursa foto: gaza razboi
02 Feb 2010   •   13:52

Israel a anunţat că a ?disciplinat? doi ofiţeri din armată pentru folosirea obuzelor cu fosfor alb în apropiere de un sediu ONU în Gaza City anul trecut.
Astfel, armata israeliană a luat măsuri adminstrative contra a doi ofiţeri, în cadrul unui răspuns oficial la un raport ONU despre războiul din Gaza înmânat secretarului general Ban Ki-moon, Israel a arătat că un general de brigadă şi un colonel au fost disciplinaţi pentru acţiunile lor, urmare a unei anchete interne, relata presa locală.
Răspunsul nu specifică care au fost acţiunile luate.
Armata israeliană a confirmat relatările, dar a refuzat să comenteze.
Presa israeliană specifica că ofiţerii pedepsiţi ar fi cei mai înalţi în grad care au suferit sancţiuni pentru războiul de 22 de zile ce a dus la uciderea a 1400 de palestinieni şi 13 israelieni. .

"Ancheta specială a arătat că, în timpul operaţiunii militare din Tel El Hawa, forţele armate au tras mai multe obuze de artilerie cu încălcarea regulilor de luptă ce interzic folosirea acestei artilerii în zonele populate?. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de "exces de autoritate de o manieră ce a pus în pericol vieţile celorlalţi," scria ziarul Haaretz despre replica israeliană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close