Antena 3 CNN Externe Israel prezintă noi drone, ce pot lovi Iranul

Israel prezintă noi drone, ce pot lovi Iranul

Israel prezintă noi drone, ce pot lovi Iranul
Sursa foto: drone israel
22 Feb 2010   •   00:37

Forţele aeriene israeliene au prezentat duminică o flotilă de avioane imense fără pilot ce pot rămâne în aer o zi întreagă şi pot zbura până la Golful Persic, ceea ce pune Iranul în raza lor de acţiune.
Dronele Heron TP au o deschidere a aripilor de 26 metri, ceea ce echivalează cu dimensiunea unui avion de pasageri Boeing 737 şi fiind cel mai mare aparat de zbor fără pilot al armatei israeliene.
Avioanele pot zbura cel puţin 20 de ore şi sunt în special folosite pentru supraveghere şi transportul a diverse încărcături. Aceste aparate seamnă cu predecesoarele, Heron, dar pot zbura mai sus- la peste 12.000 m- şi pot rămâne mai mult în aer.
Oficialii israelieni au refuzat să spună cât de mare este nou flotă aeriană sau dacă avioanele sunt menite a fi folosite contra Iranului .
Israel crede că Teheran încearcă să dezvolte arma nucleară şi a declarat că nu exclude un atac militar contra Iranului dacă efortul diplomatic eşuează.
Oficiali militari israelieni declarau că Heron TP s-ar putea dovedi o unealtă utilă contra Iranului, stat ai cărui lideri au cerut adesea distrugerea Israelului.
Pe lângă supraveghere, avionul poate bruia comunicaţiile inamicilor, dar şi să faciliteze comunicarea între bază şi forţele aeriene israeliene.
Heron TP este în dezvoltare de circa un deceniu, dar a fost folosit pentru prima dată în ofensiva de anul trecut contra Hamas. Martori palestinieni au declarat că drone israeliene au lansat rachete în Fâşia Gaza, înainte de ofesinsivă. Israel nu a confirmat că aparatul poate lansa rachete.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: armata israeliana drone
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close