Antena 3 CNN Externe Israel, profund dezamăgit de întâlnirea Rusia-Hamas

Israel, profund dezamăgit de întâlnirea Rusia-Hamas

Israel, profund dezamăgit de întâlnirea Rusia-Hamas
Sursa foto: dmitri medvedev
14 Mai 2010   •   13:27

Israel şi-a exprimat "profunda dezamăgire " pentru întâlnirea,în Siria, dintre preşedintele rus cu liderul Hamas, Khaled Meshaal. Ministerul israelian de Externe arăta că se aştepta ca Rusia să fie alături de Israel în lupta sa contra Hamas.
"Hamas este o organizaţie teroristă al cărei scop declarat este distrugerea statului Israel. Hamas este responsabil pentru uciderea a sute de civili inocenţi, printre care imigranţi din URSS şi cetăţeni ruşi."
Comunicatul continuă: "Israel a stat alături de Rusia în lupta sa cu terorismul cecen. Ne aşteptăm la aceeaşi atitudine când vorbim de terorismul Hamas contra Israel."
Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a întâlnit cu Meshaal la Damasc, marţi.
Medvedev a cerut eliberarea de urgenţă a soldatului israelian, deţinut în Gaza din 2006. De asemenea a mai cerut reconciliere între Hamas, grupul militant ce conduce Gaza, şi Fatah, ce conduce Cisiordania.
"Ţările luminate nu ar trebui să împartă teroriştii în buni şi răi, în funcţie de geografie," arată comunicatul israelian. Acesta puncta că nu există nicio diferenţă între Khaled Meshaal şi liderul cecen Şamil Basaev, ucis de forţele ruseşti în 2006.
Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, a emis ulterior propriul comunicat.
"Hamas nu este o organizaţie artificală, ci o mişcare bazată pe încrederea şi simpatia unui număr important de palestinieni. Contactele noastre cu această mişcare sunt regulate. Ştim că toţi membrii Cvartetului pentru Orientul Mijlociu menţin contacte cu liderii Hamas, de o manieră sau altă, deşi sunt reticenţi a admite aceasta public", se arată.
Cvartetul se referă la SUA, Rusia, UE şi ONU.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close