Antena 3 CNN Externe Israel promite că va continua construcţiile în Ierusalim, în pofida negocierilor

Israel promite că va continua construcţiile în Ierusalim, în pofida negocierilor

Israel promite că va continua construcţiile în Ierusalim, în pofida negocierilor
Sursa foto: ierusalimul de est
13 Mai 2010   •   00:46


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că vor continua construcţiile în tot Ierusalimul. În cadrul unei ceremonii la cea de-a 43-a aniversare a ocupării sectorului arab al oraşului de către Israel, oficialul arăta că "nu poţi înflori într-un oraş divizat, iar un oraş înfloritor nu poate fi divizat sau îngheţat. Vom continua să construim şi să ne dezvoltăm în Ierusalim," sublinia Netanyahu.
Palestinienii au avertizat că o continuare a construcţiilor în Ierusalimul de Est va arunca în aer discuţiile de pace indirecte, mediate de SUA.
Israel, ce a capturat Ierusalimul de Est în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967 şi apoi l-a anexat, mutare nerecunoscută de comunitatea internaţională, pretinde că oraşul este "capitala sa eternă şi indivizibilă."
Palestinienii doresc să facă din sectorul estic al oraşului capitala unui viitor stat palestinian.
"Nu putem diviza sau îngheţa un oraş atât de creativ precu Ierusalim - vom continua să clădim şi să fim clădiţi de el," sublinia Netanyahu .
"Ziua Ierusalimului este ziua în care Ierusalim a fost eliberat în cele din urmă şi a putut să ia sub aripa sa toţi locuitorii, evrei şi arabi. Niciodată nu va sufocat sau divizat. Suntem generaţia care a fost destul de norocoasă pentru a vedea locaşurile sfinte eliberate şi reîntoarse în mâinile noastre, şi este datoria noastră să transferăm acest drept copiilor noştri" .

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close