Antena 3 CNN Externe Israel promite ?să lichideze? conducerea Hamas din Gaza

Israel promite ?să lichideze? conducerea Hamas din Gaza

Israel promite ?să lichideze? conducerea Hamas din Gaza
Sursa foto: israel hamas
29 Mar 2010   •   14:07

Un ministru israelian a avertizat că Israel va "lichida" guvernul condus de Hamas din Gaza, după ciocnirile violente din weekend în Fâşia Gaza, care au dus la moartea a doi soldaţi israelieni.


"Mai devreme sau mai tâziu, noi vom lichida regimul militar pro-iranian Hamas care controlează Fâşia Gaza," arăta ministrul de Finanţe, Yuval Steinitz, membru de bază al partidului Likud de guvernământ.

"Nu stabilesc un orar, dar nu vom mai tolera acest regim care continuă să se întârească militars şi se dotează cu un arsenal de rachete ce ameninţă teritoriul nostru" .
Un ofiţer israelian şi un soldat au fost ucişi în weekend în cele mai sângeroase ciocniri dintre palestinieni şi israelieni de la ofensiva de 22 de zile din Gaza, din decembrie 2008.
Întrebat dacă Israel ar putea lansa o nouă invazie asupra teritoriului, Steinitz a replicat: "Nu avem de ales."
Mişcarea islamistă Hamas- care angajat distrugerii Israelului şi considerat organizaţie teroristă de Occident- a preluat puterea în Gaza în iunie 2007, după înfrângerea forţelor loiale preşedintelul palestinian Mahmud Abbas.
Războiul din 2008-2009 a avut în mare parte succes în a opri atacurile aproape zilnice cu rachete asupra Israelului, dar recent a exista o creştere a atacurilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close