Antena 3 CNN Externe Israel respinge cererea SUA de a opri colonizarea teritoriilor palestiniene

Israel respinge cererea SUA de a opri colonizarea teritoriilor palestiniene

Israel respinge cererea SUA de a opri colonizarea teritoriilor palestiniene
Sursa foto: armata israeliana
31 Mai 2009   •   12:17

Israel a respins cererea directă americană de a opri colonizarea teritoriului palestinian, ceea ce îl plaseză într-o confruntare directă cu cel mai important aliat şi sponsor.
Ca răspuns la comentariile directe făcute de Hillary Clinton, secretarul american de stat, guvernul israelian a anunţat că "viaţa normală" va continua în aşezările din Cisiordania - un eufemism pentru consrtuirea în continuare în aceste locaţii.
Mark Regev, purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că soarta aşezărilor "va fi determinată în cadrul negocierilor finale între Israel şi palestinieni, dar, între timp trebuie permis ca viaţa normală să continue în aceste comunităţi?.
Anterior, premierul Benjamin Netanyahu declara guvernului că va continua construcţia în actulale colonii.
Clinton ceruse miercuri oprirea oricărei construcţii în colonii, fără excepţie. Comentariile sale au fost apreciate ca fiind o dovadă a prăpastiei dintre administraţia Obama, care a promis să obţină pacea în regiune, şi Netanyahu, care conduce un guvern de orientare dură.
Pe de altă parte, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a arătat că nu va relua negocierile de pace până ce nu vor înceta construcţiile în coloniile evreieşti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close