Antena 3 CNN Externe Israel sfidează SUA: Vom face orice pentru a opri bomba nucleară iraniană

Israel sfidează SUA: Vom face orice pentru a opri bomba nucleară iraniană

Israel sfidează SUA: Vom face orice pentru a opri bomba nucleară iraniană
Sursa foto: iran nuclear
28 Iul 2009   •   01:37

Israel şi-a întărit declaraţiile că va face orice simte că este necesar pentru a opri Iranul de la a obţine bomba nucleară. Secretarul american al Apărării, Robert Gates, i-a reasigurat pe israelieni că administraţia Obama nu este naivă în legătură cu intenţiile Iranului, şi că Washington va face presiuni pentru noi sancţiuni, mai dure, contra iranienilor, în timpul unei vizite în regiune.
Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a folosit însă scurta conferinţă de presă cu Gates pentru a sublinia de trei ori că Israelul nu exclude niciun răspuns ? şi se referea şi la un posibil atac preventiv pentru a împiedica ambiţiile nucleare iraniene. Aceeaşi poziţie reieşea din comunicatul premierului Benjamin Netanyahu, care a reafirmat la discuţiile cu Gates "nevoia de a folosi toate mijloacele? pentru a opri programul nuclear militar al Iranului.
De altfel, în timpul vizitei din Israel, Gates a exprimat speranţa SUA la un răspuns iranian ce să vină în timp pentru Adunarea Generală a ONU din septembrie. În plus, preşedintele american avertizase Teheranul anterior că SUA nu va accepta discuţii nesfârşite, ci doreşte progrese până la finele anului.
Referindu-se la acest aspect, Gates arăta că pe baza informaţiilor deţinute, ?orarul pe care l-a prezentat preşedintele pare viabil şi nu creşte riscurile asupra nimănui", iar la discuţiile cu Netanyahu, oficialul a subliniat că politica americană de angajament este ?limitată în timp?.


Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close