Antena 3 CNN Externe Israel susţine că sistemul Iron Dome a doborât 97% din rachetele lansate în timpul luptelor din acest weekend

Israel susţine că sistemul Iron Dome a doborât 97% din rachetele lansate în timpul luptelor din acest weekend

Sistemul de interceptare israelian Iron Dome a doborât 97% din rachetele palestiniene pe care le-a atacat în timpul luptelor din Gaza din weekend, a declarat armata, o îmbunătățire a performanței sistemului susținut de SUA, scrie Reuters.

Israel susţine că sistemul Iron Dome a doborât 97% din rachetele lansate în timpul luptelor din acest weekend
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Bashar Taleb
de Alin Tarnovschi    |    07 Aug 2022   •   11:15

Lansat pentru prima dată în 2011, Iron Dome - care lansează rachete ghidate pentru a lovi în aer rachete cu rază scurtă de acțiune - a fost evaluat ca având un succes de 85% de către oficialii israelieni și americani din domeniul apărării. Procentul a crescut la 90% în timpul unui război din Gaza din 2012.

Fabricat de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems Ltd., cu sprijinul firmei americane Raytheon Technologies Corp., Iron Dome este conceput pentru a economisi rachete interceptoare costisitoare, atacând doar rachetele care se află pe o traiectorie care urmează să lovească zone populate.

Sistemul a interceptat 97% dintre acestea în timpul unei intensificări a luptelor cu militanții palestinieni ai Jihadului Islamic în Gaza începând de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, descriind-o ca fiind cea mai bună performanță de până acum, notează Mediafax.

"Ne îmbunătățim capacitățile tot timpul", a declarat purtătorul de cuvânt.

Jihadul islamic a lansat 580 de rachete asupra Israelului până în această dimineață, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că aproximativ 20% au căzut în Gaza, în timp ce restul au ajuns până la periferia Tel Avivului și a Ierusalimului.

×
Subiecte în articol: Israel Iron Dome
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close