Antena 3 CNN Externe Israel susţine că Hezbollah accelerează achiziţia de rachete

Israel susţine că Hezbollah accelerează achiziţia de rachete

Israel susţine că Hezbollah accelerează achiziţia de rachete
Sursa foto: rachete scud
05 Mai 2010   •   22:00

Guvernul din Siria expediază sistematic arme către miliţia şiită Hezbollah din Liban în cadrul unei operaţiuni ce merge mult mai departe decât o contrabandă sporadică, arăta un oficial israelian din comunitatea de informaţii.
Şeful departamentului de cercetare în informaţii al armatei, generalul Yossi Baidatz, declara unei comisii parlamentare că arsenalul Hezbollah include mii de rachete de toate tipurile şi razele de acţiune, din care unele cu combustibil solid.
Baidatz nu a numit rachetele Scud cu rază lungă de acţiune, despre care preşedintele israelian Shimon Peres a acuzat Hezbollah că le stochează, dar a părut că face referire la avertismentele lui Peres .
"Transportul de rachete cu rază lungă de acţiune, despre care s-a raportat recent sunt doar vârful aisbergului," arăta Baidatz .
"Siria are un rol important în puterea crescândă a arsenalului de rachete al Hezbollah. Armele sunt trimise către Hezbollah din Siria, regulat, sub comanda regimurilor sirian şi iranian."
Hezbollah nu a confirmat sau negat acuzaţiile privind rachetele Scud, arătând doar că are dreptul să posede orice armă doreşte.
Luni, preşedintele american Barack Obama a reînnoit sancţiunile SUA asupra Siriei pentru un an, acuzând Damasc de sprijinirea grupurilor teroriste şi că urmăreşte programe de rachete şi arme de distrugere în masă.
Secretarul american de stat Hillary Clinton l-a avertizat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad săptămâna trecută despre riscurile de a declanşa un război regional dacă livrează rachete Scud cu rază lungă de acţiune către Hezbollah.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hezbollah servicii secrete
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close