Antena 3 CNN Externe Israel susţine că Hezbollah mută rachetele lângă graniţă (VIDEO)

Israel susţine că Hezbollah mută rachetele lângă graniţă (VIDEO)

 Israel susţine că Hezbollah mută rachetele lângă graniţă (VIDEO)
09 Iul 2010   •   16:44

 

În cadrul unui pas neobişnuit, armata israeliană a publicat materiale informative detaliate despre consolidarea armatei Hezbollah în sudul Libanului.

 

Cum se apropie aniversarea de patru ani a Celui de-al doilea război din Liban, pe 12 iulie, publicarea informaţiilor pare menită a pregăti opinia internaţională pentru un viitor conflict.

Folosind ca exemplu satul Al Hiyam pentru recenta desfăşurare Hezbollah în apropierea de graniţa Israelului, armata israeliană a publicat hărţi, fotografii şi diagrame care arată clădirile din sat despre care se crede că adăpostesc arme  şi rachete.

Satul dat ca exemplu este la doar patru kilometri de graniţă.

O fotografie din satelit arată 15 clădiri în centrul satului, folosite ca depozite de muniţii, dar şi unde sunt localizate şcolile, spitalele şi altă clădiri publice situate în imediata apropiere.

"Au dus termenul de scut uman la o nouă extremă," puncta colonelul Avital Leibovitz.

Acesta arăta că s-a produs o schimbare în tactică, de la război, Hezbollah mutându-şi trei sferturi din arme în zone urbane.

?Vorbim de peste 100 de sate în sud pe care Hezbollah le-a transformat în baze militare."

Ultimele informaţii arată că organizaţia şiită, susţinută şi aprovizionată de Iran, îşi creşte resursele militare.

Israel consideră că Hezbollah s-a reînarmat cu circa 40.000 de rachete de la conflictul de 34 de zile din 2006, în contradicţie cu rezoluţia Consiliului de Securitate.

Se consideră că imensul arsenal cuprinde şi rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi marile centre urbane israeliene, inclusiv Tel Aviv.

Pentru a opri un viitor tir de rachete, forţele aeriene şi terestre israeliene trebuie să atace rampele de lansare în zonele dens populate.

Aceasta este de aşteptat să producă victime colaterale şi proteste internaţionale.

 

 

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close