Antena 3 CNN Externe Israel: Teheran a depăşit obstacolele tehnologice pentru crearea armei nucleare

Israel: Teheran a depăşit obstacolele tehnologice pentru crearea armei nucleare

Israel: Teheran a depăşit obstacolele tehnologice pentru crearea armei nucleare
Sursa foto: iran nuclear
06 Mai 2010   •   23:46

Iran a depăşit obstacolele tehnologice în crearea armelor nucleare, lăsând dezvoltarea armelor atomice a fi doar o chestiune de opţiune politică, arăta şeful departamentului de cercetare informaţională a armatei israeliene.
"În trecut, dezvolotarea unei bombe nucleare în Iran depindea de depăşirea obstacolelor tehnologice, dar acum depinde doar de decizia iranienilor," declara generalul Yossi Beyditz .
Acesta a mai confirmat că Siria a livrat recent rachete cu rază lungă de acţiune mişcării Hezbollah din Liban şi s-a referit la acest transport ca fiind "doar vârful aisbergului."
Militarul sublinia că acum Hezbollah are în arsenalul său mai multe tipuri de rachete de diferite modele, inclusiv cu rază lungă de acţiune şi combustibil solid.
?Asemenea rachete permit Hezbollah să îşi plaseze platformele de lansare mult în interiorul teritoriului llibanez, implementând lansări mult mai lungi decât în trecut ," arăta Beyditz .
În timpul celui de-al doilea război libanez, iulie-august 2006, militanţii Hezbollah au atacat oraşele israeliene cu circa 4000 de rachete. Rezistenţa militanţilor a fost atât de puternică încât Israel a considerat că a pierdut campania militară.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close