Antena 3 CNN Externe Israel a ucis încă un lider al Jihadului Islamic în Fâșia Gaza. Sute de rachete lansate de palestinieni în ultimele zile

Israel a ucis încă un lider al Jihadului Islamic în Fâșia Gaza. Sute de rachete lansate de palestinieni în ultimele zile

Armata israeliană a ucis încă un lider islamist, într-un raid aerian efectuat joi după-amiază în Fâşia Gaza.

Israel a ucis încă un lider al Jihadului Islamic în Fâșia Gaza. Sute de rachete lansate de palestinieni în ultimele zile
Sursa foto: Twitter I EmmanuelNahshon
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   20:12

O rachetă lansată de militanți islamiști a lovit un bloc din centrul Israelului, provocând moartea unei persoane și rănirea altora.

Ahmad Abu Daka, unul dintre liderii grupului militant palestinian Jihadul Islamic, a fost omorât într-un raid aerian israelian efectuat joi după-amiază în Fâşia Gaza.

Anterior, joi dimineaţă, a fost ucis, într-un raid aerian, Ali Ghali, comandantul diviziei de rachete a grupului Jihadul Islamic.

Însă, ca răspuns la uciderea celor doi militanţi islamişti de rang înalt, Jihadul Islamic a lansat noi atacuri cu rachete asupra Israelului.

Citește și: "Avem multe în comun și multe lucruri pe care le putem face" | Interviu cu ambasadorul Israelului la Bucureşti

O rachetă a lovit un bloc rezidenţial din orășelul israelian Rehovot, situat în centrul Israelului, la doar zece kilometri sud de Tel Aviv.

O persoană a fost ucisă în atac, iar alte patru sunt rănite, una fiind în stare critică.

O altă persoană a fost rănită după ce o rachetă a lovit o clădire din zona Sdot Negev, în sudul Israelului.

Acestea sunt primele victime înregistrate în Israel în urma noilor confruntări cu grupul Jihadul Islamic, izbucnite marţi.

Conform unor oficiali israelieni, eforturile diplomatice pentru un armistiţiu între Israel și Jihadul Islamic sunt blocate de Iran, care exercită presiuni asupra grupului militant palestinian pentru a continua atacurile.

Bilanțul atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza a ajuns la 27 de morți, printre care se numără cel puțin 11 militanţi islamişti.

Alte zeci de persoane au fost rănite, potrivit The Times of Israel.

Grupurile islamiste din Fâşia Gaza au lansat peste 550 de rachete spre teritoriul israelian.

Numeroase case din orașele israeliene Sderot, Ashkelon şi Rehovot, precum şi din localităţile rurale Nir Am, Netivot şi Sdot Negev au suferit daune semnificative.

Multe rachete au fost interceptate în apropierea oraşelor Tel Aviv şi Beersheba. Multe persoane au fost în stare de şoc ori s-au rănit în timp ce se grăbeau spre adăposturile antiaeriene.

×
Subiecte în articol: Jihadul Islamic Fasia Gaza Israel
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close