Antena 3 CNN Externe Israel: Un stat palestinian nu va exista până în 2012

Israel: Un stat palestinian nu va exista până în 2012

 Israel: Un stat palestinian nu va exista până în 2012
30 Iun 2010   •   03:36


Ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, declara omologului său rus că nu vede nicio şansă de a respecta aspiraţiile internaţionale privind crearea unui stat palestinian în 18 luni.

În acelaşi timp, preşedintele palestinian arăta că a făcut propuneri privind graniţele finale şi acordurile de securitate şi că aşteaptă răspunsul israelian, subliniind că este hotărât să ajungă la pace "cât mai repede."

În cadrul unui discurs înainte de întâlnirea dintre premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Barack Obama, pe 6 iulie, Lieberman arăta reporterilor că "nu vede nicio şansă pentru un stat palestinian până în 2012."

 "Realitatea este că încă suntem departe de a atinge acordurile pentru fondarea unui stat palestinian independent," sublinia acesta la conferinţa de presă cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu (Rusia, SUA, ONU şi UE)  au făcut apel în martie să se ajungă la un acord de pace în 24 de luni, care să conducă la o soluţie cu două state.

Lavrov a subliniat ulterior că Cvartetul încă are în vedere acest obiectiv.

 Israel şi palestinienii au deschis negocieri indirecte, mediate de SUA, în mai, după ce Washington s-a străduit timp de luni pentru a relansa procesul de pace, care a fost suspendat după războiul din Gaza.

  Abbas declara că a transmis Israelului cererile palestiniene privind graniţele şi securitatea prin intermediul trimisului special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell.

 "Partea palestiniană este pregătită să intre în  negocieri directe imediat ce se înregistrează progres în chestine securităţii şi graniţelor,"declara Abbas, după întâlnirea cu oficialul rus.

  Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri de pace Serghei Lavrov
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close