Antena 3 CNN Externe Israel vrea mai multă acţiune contra Iranului, Hamas acuză ?hegemonia sionistă?

Israel vrea mai multă acţiune contra Iranului, Hamas acuză ?hegemonia sionistă?

Israel vrea mai multă acţiune contra  Iranului, Hamas acuză ?hegemonia sionistă?
11 Iun 2010   •   05:33

 

Israel a salutat rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU privind noile sancţiuni contra Iranului şi a cerut paşi suplimentari pentru a opri programul nuclear al republicii islamice.
"Rezoluţia demonstrează Iranului că puterile mondiale se opun programului său nuclear. Sperăm că acest pas pozitiv va fi continuat va fi continuat de acţiuni decisive ţintite spre sectorul energetic al Iranului de către state individual," se arăta într-un comunicat al premierului Benjamin Netanyahu.
"Este crucial să se ajungă la o implementare imediată şi completă a rezoluţiei?, arăta şi ministerul de externe, care adăuga că "rezoluţia în sine este insuficientă ."

 

Pe de altă parte, mişcarea islamică Hamas, care conduce Fâşia Gaza, a condamnat puternic rezoluţia şi a acuzat comunitatea internaţională de standarde duble.

 

"Aceasta este o manifestare a politicii standardelor duble, unde Iran este pedepsit pentru programul său nuclear paşnic, în timp ce regimul sionist de ocupaţie, care are cel mai mare arsenal nuclear şi comite crime contra umanităţii pe pământ palestinian şi în regiunea arabă, este apărat," arăta Hamas .
Cea de-a patra rundă de sancţiuni internaţionale contra Iranului impune control financiar mai puternic şi extinde embargoul armamentului. De asemenea, se impune o interzicere a activelor şi călătoriile pentru câteva zeci de companii şi persoane.
Hamas califica rezoluţia "un instrument de stabilire a hegemoniei sioniste" în Orientul Mijlociu şi este menit  "a priva statele arabe şi musulmane de acces la energie nucleară paşnică."
Antena3.ro

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close