Antena 3 CNN Externe Israelul a bombardat o fabrică de armament din Sudan

Israelul a bombardat o fabrică de armament din Sudan

Israelul a bombardat o fabrică de armament din Sudan
25 Oct 2012   •   15:19

Autorităţile din Sudan au remis un comunicat în care acuză Israelul că a bombardat o fabrică de armament din Khartoum. Atacul s-a efectuat în noaptea de miercuri spre joi, cu patru avioane de luptă.

"Suntem de părere că Israelul se află în spatele acestui atac", a declarat Ministrul Informaţiilor din Sudan, Ahmed Bilal Osman, într-o conferinţă de presă.
"Ne rezervăm dreptul de a riposta în locul şi timpul ales de noi", a mai spus acesta.

Ministerul de Externe israelian a refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect.
Oficialii de la Ierusalim suspectează Sudanul că adăposteşte militanţi ai grupului Islamist Palestinian, Hamas.

Urmele rămase în urma bombardamentului asupra fabricii Yarmouk, din sudul capitalei sudaneze Khartoum, dovedesc că proiectilele sunt cele folosite de armata israeliană, în astfel de acţiuni.

Guvernatorul regiunii, Abdul-Rahman Khedr, a declarat pentru agenţia SUNA că nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti şi că focul din urma exploziilor a fost stins.

În 2009, un convoi cu armament din nordestul Sudanului a fost distrus din aer, lăsând în urmă zeci de morţi. Se crede că atacul a fost iniţiat de Israel, care suspecta că transportul era destinat militanţilor din Fâşia Gaza. La fel ca şi acum, oficialii israelieni nu au oferit nici o explicaţie.

În 1998, Statele Unite au bombardat o fabrică farmaceutică din Khartoum, unde se bănuia că se află mai mulţi lideri Al Qaeda. Atacul a fost reacţia americanilor la atentatele sângeroase asupra ambasadelor din Kenia şi Tanzania, care s-au soldat cu 224 de persoane ucise.

×
Subiecte în articol: Sudan bombardament
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close